tisdag 15 juli 2014

Vaniljrutor



Om du gillar vaniljhjärtan kommer du att älska denna kaka. Snabbt och lätt har du en hel långpanna med läckerbitar! Jag säger bara Mums!










Recept  ca 42 rutor

500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg
2 dl kesella
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.

Fyllning: Blanda ägg, kesella, créme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen
i långpannan.

Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
Pudra gärna över med florsocker precis innan servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar.
Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. 
Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.



2 kommentarer: