måndag 8 september 2014

Kanelbullesockerkaka




Gjorde en supergod sockerkaka som verkligen smakar kanelbullar! Den är värd att bakas och extra saftig blir den med gräddfilen i.  Mums!



Recept från Pernilla Wahlgren

175 g smör
2,5 dl strösocker
2 st ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning
1 dl strösocker
2-3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter filen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten,och strö över det resterande kanelsockret.
Grädda kakan i ca 45-60 minuter. Testa med en sticka om den är färdig.
Låt svalna lite, skär upp och servera.
Njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar