måndag 22 september 2014

Äppelkaka





Vem älskar inte äppelkakor? Det finn så många goda recept att välja på.
I den här har jag äppelbitar doppade i kanel och socker, en saftig och god kaka.
En kall vaniljsås passar utmärkt till!




Recept

150 g smör
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 ägg
6 dl vetemjöl
2,25 dl mjölk

Fyllning

ca 4 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel

Gör så här
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme så att smöret blir rumsvarmt.
Smörj och bröa en rund ugnsform ca 24 cm med löstagbar kant.
Rör smör och socker, tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.
Häll smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så att det är någorlunda
jämt fördelat.
Skala äpplen och skär i mindre bitar.
Blanda ner socker och kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna och rör runt.
Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över strö över kakan.
Grädda i 175 grader i nedersta delen av ugnen ca 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar