tisdag 30 september 2014

Päron & Mintchokladkaka



En underbart saftig och god kaka från tidningen Hembakat. Den är upp och nedvänd med päron och mintchoklad i. Det här blir en favorit! Mums









Recept

3 dl socker
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g mintchoklad mörk
2 päron

Garnering  florsocker
Serveras med vispad grädde till.

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smörj och bröa kanterna.
Vispa socker och smör till en luftig smet.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.Vänd ihop allt till en smidig smet.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Skala och skär päronen i klyftor och lägg dem i botten på formen. Fördela smeten över.
Grädda kakan i 45-50 min. Låt den svalna.
Lossa springformen och vänd upp kakan på ett fat. Sikta över florsocker.
Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar