tisdag 2 december 2014

Saffransskorpor




Jag bakar alltid något med saffran till advent, den här gången gjorde jag dubbel sats av saffransskorpor som försvinner ganska fort här hemma. De är så goda och möra med hackade mandlar i.

  











Islykta gjord i en sockerkaksform med lingon och lingonris.


Recept

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g  smör
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
50 g mandel
1 pkt stött saffran
Det är också gott att pensla skorporna med lite vatten, strö kanel och socker utanpå ( skall göras innan gräddning )

 Sätt ugnen på 200 grader.
 Hacka mandeln grovt.
 Smält smöret, (tillsätt saffran , låt det ligga och dra i smöret så får det mera smak och färg)
 Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 Tillsätt det smälta smöret och saffran.
 Vänd försiktigt ner vetemjöl, bakpulver och mandel.
 Tag upp degen på bakbordet och forma till 2 st avlånga rullar, 
  lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
 Grädda längderna i ca 15 min.
 Ta ut dem och skiva dem ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
 Sänk temperaturen till 175 grader.
 Torka skorporna i ca 5 min på var sida, låt dom eftertorka i den avslagna  ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar