tisdag 13 mars 2018

Tekakor



 Tekakor som innehåller havregrynsgröt de blir både saftiga och luftiga. Receptet hittade jag hos Fredriks fika.









Recept till ca 20 st

1 dl havregryn
5 dl vatten
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 tsk salt
50 g jäst
9-10 dl rågsikt

Gör så här:
Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten.
Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, sirapen och saltet.
Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen löst upp sig.
Blanda i mjölet och arbeta ihop degen till en deg.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca 0,5 cm hög. Stansa ut rundlar  och lägg på bakplåtspapper klädd plåt.
Nagga kakorna med en gaffel.
Låt jäsa under handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 minuter tills de får en gyllene färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar