måndag 30 april 2012

Kanel och Kardemummakaka




























Kanel och  Kardemummakaka


Det här blir en stor kaka som räcker till många. Har du ingen stor form så dela smeten i två mindre formar, minska i så fall gräddningstiden.

Recept ca 20 bitat

150 gr smör
3 ägg                                                                                   
3 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk nystött kardemumma
1 msk mald kanel
1 msk bakpulver
2 1/2 dl mjölk

* Sätt ugnen på 200 
* Smörj och bröa en stor form, ca 2 1/2 liter.
* Smält smör i en kastrull och låt det svalna.
* Vispa ägg och socker vitt pösigt
* Blanda mjöl,  kardemumma, kanel och bakpulver, rör ner det i smeten. 
* Tillsätt därefter smöret och mjölken
* Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 40 min. Känn med en sticka när den är
  klar.


Så här ser formen ut som jag använde, tycker den är jättefin. Köpte den hos Bagaren och Kocken.
Den heter Nordic Ware Elegant Heart.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar