söndag 20 maj 2012

Farmors Regnbågskaka








Den här kakan gillar mina barn, som tradition bakar jag den till jul, fast då i vit glasyr, röd och grön smörkräm. Det är en gammaldags kaka man inte ser så ofta.





Till varje sockerkaka

2 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Gräddmjölk eller mjölk
2 msk Smör smält
2 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
(2 tsk Kakao)

Smörkräm x 2 st

125 gr Smör
1 dl Florsocker
1 Äggula
Rosa och lila karamellfärg 

Glasyr 4 dl Florsocker, lite vatten, ev. färg, detta räcker till att glasera båda kakorna.

Gör 2 smetar, en med kakao och en utan.
Ägg och socker vispas väl, tillsätt det smälta smöret, sist mjöl och bakpulver, samt smak.
Häll  i 2 smorda och bröade formar, alltså 1 ljus kaka och 1 chokladkaka.
Grädda  i 200 gr i ca 30 min.
Under tiden vispas smörkrämen och färgas i två skålar. Då kakorna blivit riktigt kalla delas de på längden i 4 st 1 cm tjocka skivor, per sockerkaka. Bred på smörkrämen mellan skivorna. 
Börja att varva 1 mörk skiva, rosa smörkräm, 1 ljus skiva, lila smörkräm, 1 mörk skiva samt rosa smörkräm. 1 st ljus skiva längst upp.
Upprepa detta så att ni får 2 st kakor.
Glasera kakorna och ställ i kylskåp en stund.
Njut! (den är lika god fast den legat i frysen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar