söndag 12 augusti 2012

Kladdkaka med kanel & kardemummafudge









Den här kakan blev vinnare i kladdkake-SM 2009, den kommer från Min Goda Sida. Jag förstår att den vann med den speciella fudgen. Den smakar fantastiskt gott!















Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt  100 g smör

Fudge

1,5 dl grädde
1tsk honung
2 st kanelstång/stänger eller 1 msk kanel
1 tsk kardemummakärnor
200 gr mjökchoklad

              

1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.

3. Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

4. Servera med lättvispad grädde.




4 kommentarer:

  1. Den ser supersmarrig ut, älskar kladdkakor =) Kika gärna in på min matblogg där jag just nu har TVÅ tävlingar (Ib Laursen och kex) så kika gärna in där och tävla =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja kladdkakor är smaskens! Var in och kikade på din blogg, härliga bilder och inspirerande blogg! :)

      Radera