fredag 26 oktober 2012

Nötsnittkakor


 

En god snittkaka med nötmaräng och choklad, det här receptet kommer från tidningen Allers, den hade fått första pris i en kaktävling. Kan verkligen rekommenderas!









Recept

200 gr smör
1 1/4 dl strösocker
1 äggula
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Marängsmet

100 gr nötkärnor
2 dl strösocker (knappt)
2 äggvitor

Garnering

50 gr mörk blockchoklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och låt vila på svalt ställe en stund.
Hacka nötterna grovt och blanda dem med socker och äggvitor i en kastrull och sjud över svag värme.
Rulla ut mördegen  till längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas till något.
Grädda 8-10 minuter.
Bred en sträng med marängsmet i mitten på längderna och grädda dem ytterliggare 5 minuter tills längderna är guldgula. Låt länderna svalna något.Skär därefter längderna i sneda bitar.
Smält blockchokladen och ringla över kakorna.
Lycka till med baket!


4 kommentarer:

  1. En sådan snittkaka har jag aldrig ätit, låter mycket gott med maräng och nötter på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En supergod kaka! Det är inte sista gången jag sätter den i ugnen :)

      Radera
  2. Dessa kakor gör jag varje jul, hittade receptet i Allas veckotidning någon gång på 80-talet då hade dom någon tävling och detta recept vann. Jätte goda, min familj är tokiga i dom.
    Prova!
    Bettan i Gävle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att du också gillar de här kakorna! De är mycket omtyckta här hemma också :)

      Radera