måndag 16 december 2013

Rulltårta






Jag gillar rulltårta för att det går fort att både göra och grädda den. Okej då... lite längre tar det om man har många färger, som den här färgglada med smörkräm som smakar tutti frutti.
 Receptet har jag hittat här.











 Recept

120 gr äggvita
80 gr strösocker
60 gr äggula
80 gr vetemjöl

Smörkräm
100 gr smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller någon essens
1 äggula

Vispa äggvitor till hårt skum, tillsätt strösocker, lite i taget, fortsätt vispa tills smeten är hård.
Tillsätt gulorna och vispa till allt blandar sig.
Häll i siktat mjöl, blanda försiktigt.

Dela upp smeten i tre skålar.
Färga smeten med hushållsfärg eller pastafärg, grön, gul, rosa i respektive skålar.
Häll smeten i tre plaststrutar. Spritsa smeten längs efter bakplåtspappret som passar i en långpanna.      Varva de olika färgerna.
Smeten blir ganska tjock så den blandar sig inte med de andra färgerna.
Se till så att smeten täcker bakplåtspappret.
Gräddas i 180 grader i mitten av ugnen i ca 15 min 
För att bakplåtpappret ska lossna, pensla på lite kallt vatten på pappret och dra av försiktigt..
Blanda smörkrämen och bred på den kalla rulltårtan.
Lycka till! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar