söndag 15 december 2013

Mjölkchokladsnittar




 De här kakorna är vansinnigt goda, fyllda med stora bitar av mjölkchoklad. Mums!


 

Recept
175 g smör rumstempererat
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad, skuren i stora tärningar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med en elvisp tillsammans med sockret. Tillsätt sirapen och sedan de övriga ingredienserna på en gång.
Forma degen med händerna till  rullar.
Degen är ganska tjock och man måste krama den samtidigt som man formar rullen. Lägg rullarna på bakplåtspapper. Tryck ner degen något med fingrarna.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.
De är färdiggräddade när ovansidan spricker och den känns fast när man trycker lätt på ovansidan.
Det är viktigt att inte övergrädda kakorna. ( Mina blev lite för länge i ugnen )
Låt längderna svalna i ca 5 min och skär dom sedan diagonalt. Låt kakorna kallna på plåten.

  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar