tisdag 12 februari 2013

Semmelmuffins






Idag när det är fettisdagen bjuder jag på semmelmuffins! Kul att testa något annat än den traditionella semlan. Jag smaksatte med kardemumma i smeten och det blev smaskens!










Här får ni receptet

3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl mald mandel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk mald kardemumma

Fyllning

200 gr mandelmassa
2 msk vaniljkräm/sås

3 dl vispad grädde

Sätt ugnen på 175 gr.
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, och kardemumma i ett separat skål.
Vispa ägg, vaniljarom och socker vitt och pösigt.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Vispa lite till.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt tills du har en jämn smet.
Fördela i 12 st muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Testa med provsticka, är den torr är den klar.
Låt svalna, ta en vass kniv och skär av toppen på varje muffins, så att det blir ett lock.
Vispa mandelmassa och vaniljkräm. Skär ett hål i varje muffins och fyll med mandelmassan.
Vispa grädde och spritsa runt kanten, lägg på locket, pudra florsocker utanpå.
Lycka till!




2 kommentarer:

  1. Bra idé att göra muffins! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag gillar semlor i alla former :) Kram

      Radera