torsdag 14 november 2013

Äppelkaka




Ett gott recept på äppelkaka med smak av kanel hittade jag hos Cupcakefluffan. Den blir saftig och hållbar, serveras med vispad grädde, och gärna blandad fifty-fifty med vaniljsås.







Recept

175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
3 dl gräddfil

Fyllning

1 dl socker, 3 tsk kanel blandas
2-3 äpplen urkärnade i skivor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form 1,5 liter med löstagbar kant.
Rör smör och socker krämigt.
Blanda i äggen.
Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.
Häll i hälften av smeten, stick ner äppelskivorna.
Strö hälften av kanelsockret över äpplena.
Ha i resten av smeten och strö över kanelsockret.
Grädda ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar