måndag 5 maj 2014

Cupcakes med marängsmörkräm




I helgen roade jag mig med att göra cupcakes med vaniljsmak, efter gräddningen stoppade jag i några hallon. Toppade med en marängsmörkräm i form av rosor, en del smaksattes med hallonessens samt lite rosa pastafärg i smörkrämen.
























Receptet på cupcakes från  Sockerrus

Cupcakes
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g smör rumsvarmt
2 dl mjölk
2 ägg
2 - 3 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten väl.
Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljsocker.
Rör sedan ihop mjölk och mjölblandningen, rör ihop tills allt blandas.
Fyll muffinsformar till 2/3.
Grädda i ugnen ca 17 - 23 minuter
När de kallnat gjorde jag ett litet hål och stoppade ner några hallon.

Marängsmörkräm 
4 äggvitor
3 dl socker
300-350 g smör
2 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron, alt, valfri smaksättning

Blanda äggvitor och socker i en noga rengjord rostfri bunke över ett vattenbad. Rör konstant med en 
handvisp tills sockret smält ca 65 grader. Dra av från plattan.
Vispa med assistent eller en elvisp tills det blir vitt och fluffigt till det har svalnat.
Tillsätt sedan små klickar med det rumstempererade smöret lite i taget.
Vispa allt tillsammans. Tillsätt smaksättningen och blanda försiktigt.
Spritsa gärna marängsmörkrämen på dina cupcakes.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar