torsdag 22 maj 2014

Fudgekaka




Ibland måste man unna sig något gott som den här fudgekakan, helt underbart god med vispad grädde.






















Recept

Kaka
2 ägg 
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljlsocker
0,25 tsk salt
100 g smör

Fudge
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker 
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad ( jag använde 50 g ljus 50 g mörk)
100 g smör

Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Smält smöret och blanda ner det.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 20 - 25 minuter. Den ska vara lite kladdig.
Låt den svalna.

Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka på svag värme under omrörning  till en tjock och blank smet.
Tag av kastrullen från värmen och blanda i smöret.
Innan jag hällde över fudgen satt jag bakplåtspapper på insidan av formen ( kanten ).Häll fudgen över den kalla kakan, låt stå i kyl en stund innan den skärs.
Servera gärna med vispad grädde eller glass.


2 kommentarer: