onsdag 4 juni 2014

Rosa zebrakaka



Det här receptet på sockerkaka hittade jag hos camillak. Det ska vara kakao i men jag gjorde en annan variant, jag smaksatte kakan med jordgubbsessens och färgade den rosa, men det var svårt att se alla lagren när den var så ljus. Blir nog att göra originalet nästa gång.











Recept

4 stora ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl olja
2-3 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
2-3 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 msk kakao eller någon annan smaksättning

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant.

Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt.
Häll i mjölk, olja,och vaniljsocker och fortsätt vispa på låg hastighet.
Blanda alla torra ingredienser(Obs inte kakao) i en annan skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och vispa försiktigt tills allt blandats.

Häll över 5 dl smet i en annan skål och vispa försiktigt ner kakaon.
Ta en klick med ljus smet ( ca 3 msk ) i mitten på den smorda formen.
Häll sedan på 3 msk av den mörka smeten i mitten på den ljusa smeten i formen. Då flyter
den vita smeten ut mot kanterna
Fortsätt att varva den mörka och den ljusa genom att hela tiden hälla en ny klick smet i mitten.
Fortsätt tills all smet är slut, men försök att avsluta med den vita smeten. Det blir ca 15 lager av varje färg!
Grädda mitt i ugnen ca 175 grader i ca 40-50 miuter.
Känn med en sticka som ska vara helt torr.
Låt kakan svalna och pudra med florsocker.



2 kommentarer: