fredag 7 november 2014

Kladdkakans dag




Visste ni att det är kladdkakans dag! Det måste vi fira! Den är alltid den 7 november, och är nog dom bästa kakorna som finns.
I den här är det ljus choklad och toffébitar och som topping är det ljus-mörk choklad och grädde. Som garnering vispad grädde och physalis.











Recept

200 g smör
200 g grovhackad mjölkchoklad
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl toffébitar eller någon annan fyllning.

Topping
1 dl grädde  
70 g mjölkchoklad
70 g mörk choklad

Garnering
Vispad grädde och physalis
Toffébitar till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt den ljusa chokladen, rör om tills allt smält.
Rör ner socker, salt. Blanda mjöl och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet. Blanda i toffébitarna eller något annan fyllning.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smörj formen. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna innan du avlägsnar formen.

Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält.
Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Garnera med några toffébitar.
Vispa grädde och spritsa grädden på kakan och lägg på physalis.



 Toffébitar köpta i Canada




2 kommentarer:

  1. Så fin och låter så god. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Alla kladdkakor är ju så goda! Kram

      Radera