söndag 22 november 2015

Bondkakor




Lättbakade knapriga bondkakor är så himla gott, de här är från Sju sorters kakor.






    

 Recept ca 70 st 

5  1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
1/2 dl grovhackad sötmandel
200 g smör

Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandel och smöret skuret i skivor.
Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg.
Forma 2 rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i en plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda.
Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 200 ° tills kakorna fått guldgul färg i ca 5-7 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar