måndag 9 november 2015

Pariservåfflor




Pariservåfflor är en klassiker, det här receptet är hämtat ur Sju sorters kakor. En favoritkaka bland andra goda kakor på konditorierna.










Recept ca 10 st


2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1-2 msk vatten

Till kavling
strösocker

Fyllning
100 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt vatten, arbeta hastigt ihop degen.
Gör en rulle av degen och lägg plast över, ställ i kylskåp någon timme.
Sätt ugnen på 200 °
Skär 20 skivor av degen, kavla ut till avlånga kakor ca 1/2 cm tjocklek med en vanlig kavel flytta kakorna på ett sockrat bakplåtspapper och kavla sista gången med en kruskavel på båda sidorna. Lägg över dem på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
Medan dom kallnar, gör smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker, äggulan och vaniljsockret smidigt.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen mellan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar