fredag 2 oktober 2020

Snickerdoodles


 

Snickerdoodles är en kaka från USA som blir krispig i kanterna och seg i mitten. Den är lätt att baka och garneras med kanel och socker.





Recept

3 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bikarbonat

100 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

1 ägg

1 tsk vitvinsvinäger

1 nypa salt

kanel blandat med socker till garnering

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke.

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en deg.

Blanda sockret och kanelen till garneringen på ett fat. Dela degen i 18 bitar, rulla dem till kulor och doppa sedan dom i sockerblandningen. Lägg kulorna glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite. Det är fint att göra ett mönster med en gaffel eller kniv på kakorna.

Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg ca 8 min. Låt dem svalna i någon minut och flytta sedan försiktigt över dem med stekspade till ett galler för att svalna helt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar