söndag 21 mars 2021

Smulpaj med rabarber


Idag gjorde jag en syrlig smulpaj med rabarber, för att få den knäckig använde jag farinsocker. Smaksatte med mycket kardemumma. Serverades med vaniljvisp.

 
 

        

 

 

  

Recept

 

500 g rabarber

1/2 msk potatismjöl

1-2 tsk kardemumma 

2 msk farinsocker

2 msk strösocker

 

Deg

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl farinsocker

125 g smör

1 msk kardemumma

 

1 förp vaniljvisp

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kardemumma, strösocker och farinsocker i en ugnssäker form .

Blanda havregryn, vetemjöl, farinsocker och kardemumma i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.

Fördela degen över rabarbern.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar