måndag 4 oktober 2021

Kanelrutor


Detta är en härlig mjuk kaka som bakas i långpanna med kanel crunch utanpå. Så god! Den här blir nog en favorit. Det här receptet hittade jag i Hembakat.




 
 
 
 
 Recept
 
100 g smör rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
 
Topping
 
175 g smör rumsvarmt
4 dl havregryn
2 dl strösocker
1, 75 dl vetemjöl
1 msk kanel drygt 
( Jag hade i lite malen ingefära och malen nejlika också)


 Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2-3 minuter.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop till en slät smet.

Häll smeten i en långpanna, ca 30x35 cm, klädd med bakplåtspapper.

Topping: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Fördela smulorna på smeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-38 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar