lördag 14 februari 2015

Vaniljhjärtan



Nu har även jag prövat att göra vaniljhjärtan.
Det var lite pyssel att göra dom, hade kakorna i ugnen ganska länge för att få dom lagom gräddade. De fick dock en mörkare färg, men smaken var det inget fel på  :)

Jag vill önska alla en fin ALLA HJÄRTANS DAG!



   
        

Recept från Recept.nu  Hela Sverige bakar

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,75  strösocker
1 äggula
200 g smör rumstempererat

Fyllning

1 ägg
1 msk strösocker
0,75 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller (1 dl mjölk och 1dl grädde)
1 msk vaniljsocker

( Jag använde mig av färdigt pulver, marsankräm för kokning, Ekströms )

Garnering 
florsocker

Smörj hjärtformar av metall väl.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg.
Låt degen ligga inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet.

Förbered fyllningen. Blanda ägget, sockret, potatismjölet och mjölken i en kastrull.
Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Smaksätt den med vanilj.

Gör hjärtan. Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä formarna med drygt hälften av degen.
Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med lock av degen. Kläm till degen väl runt kanterna.

Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15-20 minuter. Stjälp försiktigt
upp kakorna på plant underlag medan de ännu är varma. Sikta över lite florsocker innan de skall serveras.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar