tisdag 24 februari 2015

Rice krisptårta



   

I helgen gratulerade vi Martin som fyllde 30 år med en rice krisptårta. En jättegod tårta med marängbottnar, smörkräm, hallon, och grädde.


Recept till två bottnar
6 äggvitor
4 dl socker
3 dl rice-krisp flingor


Smörkräm

6 äggulor
1,5 dl socker
1,5  msk vetemjöl
1,5 dl grädde
150 g smör


Hallon
Vispad grädde ca 5 dl


Vispa 3 äggvitor till hård maräng, blanda ner 2 dl socker och 1 ,5 flingor 0ch rör om. 
Vispa ihop en sats till varje botten.
Rita en cirkel stor som en mattallrik på varje bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 125 grader ca 2 timmar, tills de är torra.
Vispa äggulor och socker, blanda i vetemjöl och grädde.
Låt krämen sjuda tills den tjocknar, vispa hela tiden ( den bränns lätt ).
Rör i det rumstempererade smöret.
Låt kallna i kylskåp.
Bred krämen över den ena botten, lägg på lite hallon samt vispad grädde.
Lägg över den andra botten, garnera med grädde och ev. riven eller smält choklad..
Lycka till! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar