onsdag 4 mars 2015

Kullakakor



Kullakakor heter de här godingarna, en mördeg i botten och en härlig nötmaräng utanpå. En kaka som jag hittade i Hemmets journal.  De här var hur goda som helst!













Recept

200 g smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
4 dl vetemjöl

Marängtopp

2 äggvitor
2 dl socker
100 g hasselnötter malda

Garnering
20 st nötter

Sätt ugnen på 150°
Arbeta samman smör och socker, vaniljsocker, äggulor, och vetemjöl till en deg. Forma den till en tjock rulle.
Ställ ut 20 st muffinsformar på en bakplåt. Skär degen i 20 lika stora bitar. Lägg dem i muffinsformarna och platta till dem lite.
Mal nötterna, vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i omgångar och vispa äggvitan fast igen.
Tillsätt de malda nötterna.
Klicka marängsmeten ovanpå degen. Garnera med en nöt på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen ca 35- 40 minuter. Kakorna går att frysa.


2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig hört om dessa kakor, men de ser goda ut! Kram!

    SvaraRadera