torsdag 24 september 2015

Farmors strutar




Gammaldags hemgjorda strutar är så gott, fyllda med grädde och sylt eller glass.

 







Strutar ca 15-20 st

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl

Ugnsvärme 200°- 225°

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke blanda i mjölet och vispa tills det blandats sig.
Rita cirklar stora som tekoppar på smorda och mjölade plåtar ca 4 st på en plåt. Lägg dom ej för nära varandra.
Bred ut ca 1 msk smet tunt i cirklarna med en sked och grädda i 200-225 grader i ca 4 minuter i mitten av ugnen så att de blir ljusgula. 
Lossa kakorna genast från plåten när de är gräddade och forma dem till strutar. Man måste vara snabb på hand innan de stelnar.
Skulle kakorna stelna försök att sätta in dom igen en stund.
Låt strutarna kallna i glas.
Fyll de kalla strutarna med vispad grädde och sylt eller glass.





3 kommentarer:

  1. Kul att du öppnat bloggen igen, kram syster

    SvaraRadera
  2. Strutarna ser goda ut, säkert smarriga med lite fyllning i dem ;) Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för fina kommentarer! Kram

    SvaraRadera