måndag 14 september 2015

Rimbobullar


Hej!
Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, när hösten närmar sig med mörka kvällar känns det som man är lite mer motiverad att börja baka igen, härligt!

                       
  Lägger in några bilder på rimbobullar som jag gjort.
Smakar nästan som wienerbröd, de glaseras med florsocker och lite vatten innan de serveras.                             
             






Rimbobullar ca 25 st från Hemmets Journal

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling
uppvispat ägg

Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn 250 ° 

Gör så här:
Smula ner jästen. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl.
Arbeta samman det till en smidig deg.

Kavla ut degen till en stor kaka ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord.
Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick på varje fyrkant, vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem.

Lägg bullarna i formar och ställ dom på bakplåtar.
Låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
Låt dem svalna utan bakduk.
Rör ut florsocker och vatten och glasera de kalla bullarna eller frys dom före och garnera dom innan de serveras.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar