tisdag 29 september 2015

Dajmkladdkaka




jennysmatblogg hittar man mycket gott som den här underbara kladdkakan, fylld med karamelliserad kola, och choklad med dajm som garnering. 












Recept 

3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smör smält
1 burk karamelliserad mjölk

Topping

1/2 dl grädde
200 gram mjölkchokladkaka med dajm
lite dajmkross utanpå

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
Börja med att breda ut hälften av kladdkakesmeten i formen och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten av kladdkakesmeten. Grädda kakan i 175° ca 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten den stannar till sig i kylskåpet.

När kakan har svalnat något så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen och rör tills chokladen är blank och smält. Bred ut chokladen över kakan, strö över lite dajmkross och servera med grädde.




2 kommentarer: