måndag 16 maj 2022

Kladdkaka med schweizernötstryffel


En klassisk kladdkaka blir extra god med schweisernötstryffel och gärna med en gräddklick till.



 

 

Recept

150 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Schweizernötstryffel
 
150 g schweizernötschoklad+ 50 g till garnering
50 g vanlig choklad
1 dl vispgrädde
1 klick med smör

 Gör så här:
 
Ta en springform ca 24 cm. Smörj kanterna och spänn ett bakplåtspapper i botten.
Sätt ugnen på 175°
Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan så det svalnar något.
Rör i strösocker och ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör  försiktigt ner. När smeten gått ihop häller du smeten i formen och gräddar den i ca 20-25 minuter. Alla ugnar är olika så tiden kan variera. Ta ur den när den känns lite gungig i mitten den stelnar i kylskåpet.
Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden och en klick smör.
Smält samman på svag värme. Låt den svalna något.
Häll tryffeln över den avsvalnade kladdkakan. Toppa med chokladbitar.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar