fredag 10 oktober 2014

Kanelbullesockerkaka



Vad passar bättre än att bjuda på en kanelbullekaka till arbetskamraterna. Den gillades och försvann snabbt från fatet :)  Receptet är från tidningen Hembakat.









Recept

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Fyllning
1 msk mald kanel
3/4 dl strösocker

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad form.
Blanda kanel och socker, strö över 1/3 av blandningen i formen.
Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel och sockerblandningen.
Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel och sockerblandningen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-50 minuter.
Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
( Jag gjorde 1 1/2 sats till min kaka.



2 kommentarer:

  1. Så himla snygg kaka! Var har du köpt formen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Formen är köpt hos RoyalDesign.se
      Den heter Nordic Ware Heritage

      Radera