torsdag 16 oktober 2014

Smulpaj med äpplen, blåbär, rabarber-jordgubb




Gjorde ett helt gäng med smulpajer med  frukt och bär som jag fryste in.Så gott att bara ta upp och värma.
 Det blev både portionsformar och lite större.



 Äpplen











Blåbär











Rabarber och jordgubb




Recept till 4 portioner

2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl krossade cornflakes
1-2 msk socker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör rumsvarmt
6 dl bär eller frukt
(kanel och socker till äppelpaj)

Smörj formarna med smör. Fyll med bär eller frukt.
Blanda alla ingredienserna till smuldegen och fördela den smågryniga degmassan över bären eller frukten.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Serveras med vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar