måndag 26 oktober 2015

Äppelpaj





Nu har jag laddat upp med en massa smulpajer, fick äpplen av min snälla svägerska. Jag gjorde små portionspajer som är perfekta att ha i frysen. Det här blir gott med vaniljsås till!





Recept 

Smuldeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör 

Fyllning
6 dl bär eller frukt (äpplen skalade och skivade)
ex. socker,  kanel,  kardemumma, mandelmassa,

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skurna i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
Pensla formarna med lite smör, lägg i äppelskivorna och strö över socker mm.
Fördela smulpajen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Serveras med vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar