måndag 12 oktober 2015

Himmelsk Jorgubbsrulltårta



Den här rulltårtan gör verkligen skäl för namnet himmelsk, den har en underbar fyllning med
grädde, philadelphiaost och jordgubbar m.m … Mums!










Recept 
Mönstermassa
20 g florsocker
25 g smör
1 msk äggvita
15 g vetemjöl
hushållsfärg eller pastafärg

Rulltårta 
3 ägg 
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Gör mönstermassan först
Vispa smör och florsocker krämigt.
Sikta mjöl i smörblandningen och blanda sist i äggvitan. Färga massan med rosa färg.
Spritsa mönster på ett bakplåtspapper eller stryk med fingrarna eller liknande.
Ställ plåten i frysen ca 30-60 minuter.

Gör rulltårtssmeten.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta mjölet med bakpulvret, blanda försiktigt ner i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och rör om.
Bred ut smeten över den frysta mönstermassan och grädda i 200 ° ca 5-6 minuter.
vänd tårtan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper.
Frys in den färdigbakade botten en stund så stannar mönstret lättare kvar när du drar av pappret.

Fyllning
3 dl vispad grädde 
150 g philadelphiaost
ca 1/2 - 1 dl florsocker efter smak
2 tsk vaniljsocker
ca 400 g jordgubbar i små bitar.

Vispa grädden hårt i en skål, vispa philadelphiaosten och florsockret.
Blanda allt tillsammans och jordgubbsbitarna.
Fördela över rulltårtsbotten när den är kall och rulla ihop.
Garnera gärna med grädde, jordgubbar som jag gjorde, och med rosor och blad i marsipan.
Lycka till!


2 kommentarer: