tisdag 8 december 2015

Schweizernötkaka



 Den här smarriga kakan är från Halvåtta hos mig, en mandelkaka med en topping av schweizernöt choklad.
Gott med grädde och bär eller glass till!







Recept

2 st ägg 
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1,25 dl vetemjöl
100 g smält smör

Topping

200 g schweizernötchoklad
6 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i ca 175° i ca 20-25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Serveras gärna med grädde och bär, eller glass.




2 kommentarer: