onsdag 22 augusti 2012

Chokladbiskvier








 Baka gärna de här goda biskvierna!
En kaka som brukar finnas på de flesta konditorier, den innehåller mandelmassa och fylld med en härlig chokladsmörkräm, doppad i blockchoklad.






Till biskvierna

200 gr sötmandel
3 1/2 dl florsocker (200 gr)
2 äggvitor ca (3/4 dl)

Smörkräm

3/4 dl socker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 gr smör (rumsvarmt)
50 gr smält mörk choklad

Topping

100 gr mörk blockchoklad
100 gr ljus blockchoklad
1 tsk kokosfett

Sätt ugnen på 200 gr
Skålla och mal mandeln. Blanda den med florsocker till en smulig massa.
Vispa sönder vitorna, tillsätt dem och arbeta snabbt ihop en smidig deg.
Klicka med hjälp av två teskedar ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Jämna till kakorna med mjölad hand.
Grädda ca 10 minuter.Dra pappret med de nygräddade kakorna försiktigt av plåten.
Spola den med kallt vatten. För över pappret på den fuktiga plåten. Kakorna lossnar nu lätt.

Smörkräm

Börja med att koka socker och vatten till en simmig lag. Vispa gulorna lätt i en bunke,
häll den lite avsvalnade sockerlagen över gulorna under kraftig vispning.
Rör smöret smidigt, tillsätt äggblandningen lite i taget under kraftig omrörning.
Fortsätt röra tills krämen är blandad och smidig.
Rör i den smälta chokladen. Låt smörkrämen svalna lite i kylen innan du breder toppigt med
smörkräm på kakans undersida. Smält 200 gr blockchoklad och lite kokosfett över vattenbad.
Doppa sedan krämsidan i den avsvalnade smälta blockchokladen. Låt biskvierna svalna i kyl.
Lycka till! 









2 kommentarer:

  1. härligt! Jag har precis bakat bottnarna till mina biskvier och ska göra en smörkräm med päronsmak att fylla dem med, sedan doppa i vit choklad :) Roligt med en liten twist på dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter gott med päronsmak! :)

      Radera