Här kommer en favorit i repris, smarriga smörbullar! Jag har bakat dom många gånger och är lika uppskattade varje gång. Receptet kommer från tidningen hembakat.
Recept ca 25 st
50 g jäst
3 dl mjölk ljummen
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
225 g smör rumsvarmt
11-13 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
1 1/2 dl florsocker
1msk vaniljsocker
(Jag gjorde lite extra fyllning, hade även i lite kokos-banan essens)
Dekorering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt, ägg, smör, lite i
taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i
ca 40 minuter.
3. Fyllning: Blanda ihop alla
ingredienserna till fyllningen i en bunke. Klicka ut ca 25 små högar på
en tallrik och ställ den i frysen medan degen jäser.
4. Knåda igenom degen och dela den i 25 bitar. Gör en boll av varje degbit och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt.
5. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck
ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 minuter. Sätt ugnen
på 250 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-9 min. Låt dem svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar