Dagen till ära har jag gjort belgiska våfflor med grädde och hjortron...så gott!!!
Recept
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker ( jag uteslöt allt socker )
2 st äggulor
4,5 dl mjölk
120 gr smält smör
2 st äggvitor
Till servering, vispad grädde och hjortron.
Blanda mjöl, bakpulver,salt och ev socker i en bunke.
Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke.
Rör ner mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
Servera våfflorna med vispad grädde och bär eller sylt, strö lite florsocker över.
Belgiska våfflor är så goda! För oss blev det köpta belgiska våfflor, pga att vårt våffeljärn är på en båt till Amsterdam :) Kram
SvaraRaderaHej Katarina! Har inte varit uppdaterad på länge, men såg att ni flyttat till Amsterdam.
RaderaSå roligt! Amsterdam är en fin stad, mycket att upptäcka. Måste bli spännande med en annan bak/matkultur. Kram Gullie