tisdag 30 april 2013

Smulpaj




 
 
Blåbär och hallon nyplockade från skogen eller från frysen smakar gott tillsammans i en smulpaj!
Serveras med glass, grädde eller vaniljkräm.
Att göra små pajer är perfekt att ta upp från frysen när man får gäster.
 

 
 
 
 

Här får ni receptet

3 dl blåbär
3 dl hallon
1-1 1/2 dl strösocker

Smulpaj
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1-2 msk socker
1/2 tsk bakpulver
100 gr smör
Jag brukar även lägga några småklickar med smör utanpå pajen innan den gräddas.

Lägg bären i små smorda folieformar och strö över socker.
Blanda vetemjöl, havregryn med socker och bakpulver.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Häll sedan den smågryniga degmassan över bären.
Grädda pajerna i ca 200 gr ca 20 minuter, eller till de fått färg.
Servera pajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås.
Lycka till!



4 kommentarer:

  1. Smulpaj är så gott och roligt att servera dem i portionsformar också! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fräscht och gott med bär! Kram

      Radera
  2. Mmm gott med paj:)
    Ha en fin dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Ja det är så gott!
    Ha de bra! Kram

    SvaraRadera