måndag 27 maj 2013

Mazarinkaka




En härlig mazarinkaka bakade jag till mors dag!
En saftig kaka med pajskal och mandelfyllning som dekoreras med rosa glasyr....så gott!










Här får ni receptet

Pajskal

100 gr smör
1/2 dl socker
2  1/2 dl vetemjöl

Fyllning

200 gr sötmandlar
2 bittermandlar
4 ägg
2 dl socker
100 gr smält smör


Glasyr

2-3 dl florsocker
1-2 tsk hallonsaft eller vatten och karamellfärg

Sätt ugnen på 200 gr. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet med fingrarna.
Tryck sedan ut degen i en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Ställ formen kallt medan du gör fyllningen.
Skålla och mal mandeln, smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker till
en fluffig smet. Tillsätt mandeln och smöret och rör om till en jämn smet.
Häll fyllningen i formen och grädda kakan i ca 45 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Rör ihop glasyren och bred ut den över kakan.
Dekorera med strössel eller något annat.



2 kommentarer:

  1. Den är väldigt fin och mzarinkaka är så gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det är en kaka som många gillar!

      Radera