Rosa sockerkaka med röda hjärtan, kan det bli mera kärleksfullt!
Recept
Gör 2 st sockerkakor 1 st med röd pastafärg/karamellfärg, 1 st med ofärgad eller ljusrosa smet
( till en sockerkaka )
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Smörj och bröa 2 st avlånga formar 1 1/2 liters.
Smält smör,vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken. Rör om
tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35-45 min.
Börja med den röda smeten och häll i formen, grädda och skär skivor, stansa ut hjärtan med en pepparkaksform.Gör en till likadan smet fast ofärgad eller ljusrosa. Häll lite ofärgad smet i botten av den smorda formen. Rada upp alla hjärtan med toppsidan upp. De ska stå trångt så de inte flyter upp. Fyll på med den ofärgade smeten runt omkring och täck över alla hjärtan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen. Låt den svalna. Det är spännande att se hur kakan blir när man skär upp den. Lycka till!
snyggt syster
SvaraRaderaTack tack kära syster! Kram
Radera