Har bakat några rabarbermuffins som jag ska bjuda mina arbetskamrater på. Receptet hittade jag hos frostrosor, piffade upp dem med philadelphiafrosting, marsipanrosor och blad.
Recept
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
400 g rabarber
3/4 dl socker
2 tsk kanel
Frosting
3oo g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
några droppar citronsaft
1-2 dl florsocker (efter smak)
Strösocker till toppning 1 tsk per muffins ( hoppa inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen).
Skala rabarbern, skär i bitar och förväll i vatten. Pressa ur all vätska ur den.
Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten. Blanda rabarber, socker och kanel och vänd ner i smeten.
Lägg en bullform i botten i varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1 tsk socker på varje. Grädda i 175 g i ca 20-25 minuter. Låt dem bli kalla innan man lägger på frostingen.
Frosting
Vispa ihop philadelphiaosten och smöret, tillsätt lite citron.
Blanda i florsockret. Spritsa eller lägg på en klick på varje muffins.
Garnera gärna med något gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar