onsdag 25 juni 2014

Rabarbermuffins



Har bakat några rabarbermuffins som jag ska bjuda mina arbetskamrater på. Receptet hittade jag hos frostrosor, piffade upp dem med philadelphiafrosting, marsipanrosor och blad.









Recept

250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
400 g rabarber
3/4 dl socker
2 tsk kanel

Frosting
3oo g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
några droppar citronsaft
1-2 dl florsocker (efter smak)

Strösocker till toppning 1 tsk per muffins ( hoppa inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen).
Skala rabarbern, skär i bitar och förväll i vatten. Pressa ur all vätska ur den.

Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten. Blanda rabarber, socker och kanel och vänd ner i smeten.
Lägg en bullform i botten i varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1 tsk socker på varje. Grädda i 175 g i ca 20-25 minuter. Låt dem bli kalla innan man lägger på frostingen.

Frosting
Vispa ihop philadelphiaosten och smöret, tillsätt lite citron.
Blanda i florsockret. Spritsa eller lägg på en klick på varje muffins.
Garnera gärna med något gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar