måndag 6 oktober 2014

Kladdkaka med kola



Jennys matblogg hittade jag den här godingen, den godaste kladdkakan ever skriver hon.
Jag kan verkligen hålla med om det... Supergod! Fylld med kolasås och riscrisp med mjölkchoklad utanpå.








En höstdekoration av vackra asplöv som jag plockat.



Receptet på kladdkakan

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 burk kondenserad mjölk ( kolasås ) färdigkokt som man köper i affärerna.


Topping

120 gram mjölkchoklad och ca 2 dl rice krispies flingor

Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, rör sist ner smöret.
Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. (Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i botten. )
Börja med att breda ut hälften av smeten i formen, klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med den resterande smeten.
Ställ in i ugnen i ca 25-35 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice krispies och bred över den krispiga
chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt till servering.
Det är gott med en klick vispad grädde till!



2 kommentarer: