Hittade det här receptet i en bilaga från en gammal tidning, en annorlunda kombination av kokos och ananas med florsockerglasyr utanpå. En saftig och god kaka.
Recept
150 g smör
1 dl vatten
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
1 dl florsocker
2 msk smält smör
1 burk krossad ananas ca 375 g.
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
1 ägg
Blanda florsocker med lite vatten och ringla utanpå garneringen när kakan är kall.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en liten långpanna ca 25x35 cm.
Smält smöret och häll i vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
Blanda smör och vatten med äggsmeten. Rör försiktigt ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren. Ta kakan ur ugnen.
Skruva upp värmen till 225°. Bred glasyren över kakan, grädda ytterligare 10-15 minuter.
Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar