Det här tårtreceptet hittade jag hos niiiniskeathenlife,
Verkligen en lyxig chokladtårta med en annorlunda ingrediens majonnäs. Den blev jättegod och saftig.
Recept
3 ägg
4 dl strösocker
2 dl majonnäs
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
Chokladfyllning
150 g ljus choklad
1 1/2 dl vispgrädde ( jag tog 2 dl vispgrädde )
Chokladöverdrag
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
event. rom essens
Sätt ugnen på 175°.
Ta en springform ca 24 cm, täck botten med bakplåtspapper och smörj formen.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, inte för länge då kan kakan bli seg.
Ha i majonnäsen. Blanda de torra ingredienserna, varva de torra ingredienserna och kaffet. Se till att det blir en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 45-55 min. Kakan ska vara torr när man känner med en sticka.
Chokladfyllningen
Smält chokladen över vattenbad, låt den sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen, blanda samman. Blanda sedan resterande choklad i grädden, vänd med en slickepott.
I receptet står det att man ska dela den kalla kakan i två delar men jag delade den i tre. Fyll den med chokladfyllningen.
Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, och kakao. Smaksätt event. med rom essens.
Dekorera gärna tårtan med hallon eller som jag gjorde bara med choklad och pärlor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar