fredag 27 november 2020

Nötrulltårta

 

 

 En rulltårta med hasselnötter, fyllningen är en chokladsmörkräm som man lägger på när kakan är varm.

 

 
 
 
Recept
 
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
1 msk potatis mjöl
2 tsk bakpulver
 
 Smörkräm
 
75-100 g smör rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao 
 
Sätt ugnen på 225°
Mal nötterna och blanda dem med potatismjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. 
Vispa ihop smöret med florsockret, äggulan, vaniljsockret och kakaon fluffigt.
Bred på smörkrämen när kakan är varm. Rulla ihop den och förvara den i ett bakplåtspapper tills den svalnat.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar