Recept
7 ägg
5 1/4 dl strösocker
saft av citron
ev. 100 gr choklad 70%
eller karamellfärg och jordgubbsessens
* Sätt ugnen på 130 gr
* Blanda äggvita,strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
* Sätt bunken i ett vattenbad ( över kokande vatten).Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är ca 60-65 grader.
* Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp till den svalnat.
* För chokladmaränger-smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. För rosa maränger- vispa ner jordgubbsarom, röd karamellfärg, blanda tills färgen är jämn.
* Klicka ut maränger med hjälp av 2 skedar i stora muffinsformar.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar