En god snittkaka med nötmaräng och choklad, det här receptet kommer från tidningen Allers, den hade fått första pris i en kaktävling. Kan verkligen rekommenderas!
Recept
200 gr smör
1 1/4 dl strösocker
1 äggula
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Marängsmet
100 gr nötkärnor
2 dl strösocker (knappt)
2 äggvitor
Garnering
50 gr mörk blockchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och låt vila på svalt ställe en stund.
Hacka nötterna grovt och blanda dem med socker och äggvitor i en kastrull och sjud över svag värme.
Rulla ut mördegen till längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas till något.
Grädda 8-10 minuter.
Bred en sträng med marängsmet i mitten på längderna och grädda dem ytterliggare 5 minuter tills längderna är guldgula. Låt länderna svalna något.Skär därefter längderna i sneda bitar.
Smält blockchokladen och ringla över kakorna.
Lycka till med baket!
En sådan snittkaka har jag aldrig ätit, låter mycket gott med maräng och nötter på!
SvaraRaderaEn supergod kaka! Det är inte sista gången jag sätter den i ugnen :)
RaderaDessa kakor gör jag varje jul, hittade receptet i Allas veckotidning någon gång på 80-talet då hade dom någon tävling och detta recept vann. Jätte goda, min familj är tokiga i dom.
SvaraRaderaProva!
Bettan i Gävle
Så roligt att du också gillar de här kakorna! De är mycket omtyckta här hemma också :)
Radera