tisdag 23 oktober 2012

Tiramisutårta


  


En av mina favoritdesserer är tiramisu, här i en tårtvariant som man fryser. Hittade receptet i en tidning.......den är bara såå god!



  





 





Recept

Sockerkaksbotten ( jag använde köpta ).

4 äggulor
2 1/2 dl strösocker
500 gr mascarpone
3 gelatinblad
4 msk kaffepulver
1 1/2 dl vatten
3 msk konjak, likör eller whisky
3 dl vispgrädde
kakao att pudra över

Vispa äggulor och socker till en luftig smet. Tillsätt mascarponeosten och rör tills allt socker är upplöst.
Blöt upp gelatinbladen i lite kallt vatten i ca 10 min. Blanda samman kaffepulvret med 1 1/2 dl vatten
i en kastrull. Lägg de uppblötta gelatinbladen i kaffet och värm tills bladen smält.
Dra då kastrullen från plattan och blanda ner den alkohol du valt.

Vispa grädden och blanda den med ostsmeten.

Skär botten i 3 delar, och lägg ner den första i en springform. Doppa över en tredjedel av kaffeblandningen och bred sedan över en tredjedel av ostkrämen, lägg på den andra tårtbottnen och gör om samma procedur med kaffe och ostkräm, täck det översta lagret samt runt om med ostkrämen.
Pudra över kakan med kakao, tårtan mår bra av att stå i frysen ett par timmar innan den ska serveras. Den smakar bäst om den fortfarande är lite isig i mitten.

Den perfekta festtårtan som kan tillagas i god tid och frysas in upp till 3 månader i förväg! Täck väl med plastfolie. Ta fram en timme innan den skall ätas.
Lycka till!





2 kommentarer:

  1. Så fin tiramisutårta! Jag har aldrig bakat tiramisu, men tycker att det är gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Då måste du testa den här! Den är god och lätt att göra! Kram

      Radera