Idag när det är kladdkakans dag bjuder jag på en glutenfri kaka.
Den är bakad på potatismjöl istället för vetemjöl.
Det här recept bakas med ingredienser som man oftast har hemma.
Det här recept bakas med ingredienser som man oftast har hemma.
Recept
75 gr smör
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 1/2 dl potatismjöl (110 gr )
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Smör och kokosflingor till formen
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och strö den med kokosflingor.
Sätt ugnen på 175 gr.
Smält smöret, rör ihop ägg och socker. Mät upp och blanda kakao, potatismjöl,
bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken
och rör ihop till en ganska lös smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
Låt svalna och lossa kakan ur formen.
Gott med grädde till!
Så vackert, som vanligt! Kram
SvaraRaderaTack så jättemycket! Kram
Radera